Costura

Sessió de Costura cada últim dilluns de mes de 18:30 a 19:30 h.

Kesa, Kasaya en sànscrit, significa color ocre, color de la terra. El kesa és la vestidura del buda. Buda va agafar trossos de mortalles dels voltants de les pires funeràries, els rentar, els tenyir i els va unir per fer amb ells el seu vestit. Aquest kesa es va transmetre i la transmissió continuar d’ancestre a ancestre. En totes les formes del budisme trobem el kesa.

El disseny del Kesa representa un camp d’arròs fèrtil. És un símbol de nutrició espiritual. La pràctica del Dharma ens alimenta espiritualment i alimenta tots els éssers humans amb els que ens relacionem.

En cosir un kesa es posa en pràctica un important aspecte de la transmissió. La costura del kesa és una tècnica tradicional i molt precisa. Per cosir un primer rakusu és essencial que et guiï una persona, per comprendre com s’han d’unir els trossos i sobretot per preservar la noció de transmissió.

Les jornades de costura del kesa estan dirigides a totes aquelles  persones que volen aprendre a cosir el kesa, ja sigui el rakusu (kesa petit de cinc bandes), el mant-e (kesa sense bandes ) o el kassetsu-e (kesa de set bandes), aquest últim reservat per als instructors.

“El color de la muntanya,
la boira del matí
són el kesa que envolta el nostre cos.”
Yoka Daishi