Roland Yuno Rech

Nascut el 1944, és llicenciat per l’Institut de Ciències Polítiques de París i DESS de Psicologia Clínica per la Universitat de París VII. En el transcurs d’un viatge al voltant del món, descobreix la pràctica del zen, en un temple de Kyoto, i decideix tornar a França, per tal de seguir l’ensenyament del Mestre Deshimaru, de qui és deixeble entre 1972 i 1982 -any de la mort del Mestre Deshimaru-. Segueix les recomanacions d’aquest, i reprèn l’activitat en el sector de la indústria, cosa que li permet experimentar la pràctica del zen en la vida quotidiana, econòmica i social. A partir de la mort del seu Mestre, el 1982, es dedica principalment a la pràctica i a l’ensenyament del zen, en el si de l’Associació Zen Internacional, de la que va ser president fins al 1994.

El 1984, el Mestre Niwa Rempo Zenji, superior del temple d’Eihei-ji i representant de la més alta autoritat del zen al Japó, autentifica la missió del Mestre Deshimaru, i dóna la transmissió del Dharma (Shiho) a tres del seus deixebles més antics, entre els quals Roland Yuno Rech.

És vicepresident de l’Associació Zen Internacional. Ensenya al temple de Niça (GyoButsuJi), així com al temple de la Gendronnière, i en les sesshins organitzades pels dojos de l’AZI i del temple de Niça.