Taisen Deshimaru

Nascut a Saga, Japó l’any 1914, Taisen Deshimaru, seguint els consells del seu mestre Kodo Sawaki, va arribar a Europa a principis de 1967 per quedar-se fins a la seva mort el 1982. França va ser la terra on va iniciar la difusió del budisme zen que enfonsa les seves arrels en la vida quotidiana i està present en la societat. Durant els 15 anys que va viure a Europa, el mestre Deshimaru va crear un centenar de dojos en diverses ciutats i va fundar el primer gran temple zen d’Europa.

Va donar a conèixer una de les principals escoles del zen del Japó: el zen Soto que es basa en la pràctica “aquí i ara” en l’acció quotidiana.

Amb l’ajuda dels seus nombrosos deixebles el mestre Deshimaru va emprendre un treball d’edició de llibres i revistes. També va traduir amb precisió els principals textos del budisme zen.

Així mateix, afavorint diverses trobades, va establir excel·lents relacions amb filòsofs, savis, artistes, caps espirituals i terapeutes de tots els països amb la idea de crear punts de connexió entre el pensament oriental i occidental.

El seu principal objectiu era donar a conèixer la pràctica del budisme zen per ajudar a que la civilització superi la crisi que travessa.

A la seva mort li van succeir els deixebles més pròxims portant a terme la seva tasca, de transmetre de persona a persona un budisme viu, responsable i present en la societat.